Ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εργασίας

Ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εργασίας

Αρ. Πρωτ. 17372/02.05.2011

 Προς Υπουργό:

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Αρκετές φορές η κα Κατσέλη έχει μιλήσει για την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτό θα ήταν πολύ σωστό και αναγκαίο να γίνει, αλλά ας ξεκινήσει πρώτα από το γραφείο της.

Μια στρατιά συμβούλων συνεργατών και διατεθέντων αποσπασμένων υπαλλήλων και στην Πειραιώς 40, αλλά και στη Σταδίου 29, «ένα Υπουργείο μέσα στο Υπουργείο» με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μέσα πολυδάπανα που ασχολούνται σύμφωνα με καταγγελίες με την υποστήριξη του «προφίλ» της Υπουργού και όχι με την προώθηση των θεμάτων του Υπουργείου.

Πολυδάπανες και πολυπρόσωπες μετακινήσεις σ΄ όλη την Ελλάδα με τη συνοδεία ειδικού συνεργείου (για να βιντεοσκοπεί «όσα πρέπει» και φυσικά όχι τις διαμαρτυρίες των πολιτών) προκειμένου να κοσμήσουν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας (έγινε κι αυτό, υπάρχουν αρκετά σχετικά βίντεο στην ιστοσελίδα ακόμη και με επίσκεψη της Υπουργού στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) και να προβάλλουν την κα Κατσέλη.

Κι ενώ ξοδεύονται όλα αυτά τα χρήματα και μάλιστα σε εποχή κρίσης και  λιτότητας, η κα Κατσέλη αρνείται να διαθέσει τα αναγκαία χρήματα για να λειτουργήσει επιτέλους το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, που θα λύσει πολλά προβλήματα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, του ΟΑΕΔ, αλλά και στους εργαζόμενους και στους εργοδότες.

Τον Αύγουστο του 2010 επί Υπουργού κ. Λοβέρδου και Γεν. Γραμματέα κ. Ρ. Σπυρόπουλου είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να λειτουργήσει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας και έμεινε μόνο η χρηματοδότηση (150.000 ευρώ) για την ολοκλήρωση.

Το ποσό είναι ασήμαντο μπροστά στα έργα δεκάδων εκατομμυρίων που προωθεί η κα Κατσέλη σε συνεργασία με τον ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, συνολικού προϋπολογισμού 17.000.000 Ευρώ!!! για το Υπουργείο και 19.500.000 Ευρώ!!! για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. 

Επειδή η εξοικονόμηση πόρων και μείωση της σπατάλης του Δημόσιου Τομέα είναι εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τη χώρα.

Επειδή οι δαπάνες του Υπουργείου πρέπει να αποσκοπούν μόνο στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος.

Επειδή η ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.

 

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

- Είναι αλήθεια όσα καταγγέλλονται  για τη χρήση ειδικών εξωτερικών συνεργείων και μηχανισμών προβολής της κας Υπουργού Εργασίας;

- Τι προτίθεται να κάνει η Υπουργός για την ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Εργασίας; 

Oι Ερωτώντες Βουλευτές                                                                             

Νικολόπουλος Νικόλαος 

Καράογλου Θεόδωρος

Καριπίδης Αναστάσιος